גשר בשיניים
אין אדם שלא חושק בחיוך נחמד וכובש, ואם נוריד טיפה בסופרלטיבים, לכולנו מתחשק שיניים ישרות שינצנצו ברגע שנחייך. אבל מה לעשות שלא כולנו זכינו לשיניים ישרות כפלס? השיניים טיפונת מורדות כנגד הפה שלנו ומחליטות להתעקם או לא לעמוד בשורה – וזה מה שגורם לנו לעשות גשר בשיניים.
כמה זמן לדעתכם לוקח ליצור רושם ראשוני? במגזין Social Psychological and Personality Science מראה שזה לוקח כ-33 עד כ-100 מילי-שניות. פחות זמן משלקח לכם לקרוא את השורה הזאת, ומה הוא אחד הכי קריטיים ביצירת רושם ראשוני חשוב? הוא כמובן החיוך שלנו.
בשביל חיוך שהוא באמת מקסים ומושך – צריך שיניים ישרות. ומעבר לכך, החיוך שלנו משפיע ישירות על הביטחון העצמי שלנו ובכך על שאר האספקטים בחיים שלנו. ככל שאנחנו יותר סומכים על הלוק שלנו, ובמיוחד על החיוך שלנו, יותר דלתות יפתחו בפנינו בעתיד בכל מיני עולמות: דייטינג, קריירה, לימודים ועוד.
גם לילדים ולבני נוער מדובר בדבר מה שמשפיע, לא היינו ממליצים לחכות הרבה זמן עם טיפול השיניים, בגילאי 13 עד 16 האישיות של הבן אדם מתייצבת ומתפתחת בקצב שיא, לכן, ככל שאותו נער יהיה מטופח ויראה טוב יותר – הביטחון העצמי שלו ישתפר, ויהיה לו קל יותר בחיים.
כמובן שזה גם יחסוך לו זמן יקר לעשות זאת בעתיד בתור איש בוגר או במהלך שירותי הצבאי.
אגב, תתפלאו לשמוע, אבל גשר בשיניים לילדים לא שייך אליהם באופן בלעדי,
כיום, גם אנשים מבוגרים עושים גשר בעצמם לפני שנה או שנתיים. זה הפך לאופנה של ממש, גשר בשיניים למבוגרים – כבר מזמן לא מושג זר לאף רופא שיניים.
גשר בשיניים – כיצד זה עובד ואילו סוגים שונים של גשרים קיימים?
לפני שאתם קופצים לבצע המון טיפולי שיניים שקשורים לביצוע של גשר בשיניים, עליכם לדעת כיצד עובד התהליך האורתודנטי הזה. ברמת העיקרון, מתקיימת פעולה של כוח על הלסתות
או השיניים שלנו (בחלק מהמקרים זה גם וגם), המטרה העיקרית לכך היא לבצע תזוזה של השיניים עד שהן מגיעים למקום הנכון ומתיישרות להן.
כמה זמן לוקח הטיפול?
ובכן, זוהי שאלה שקצת קשה לענות עליה, כל הטיפול, כולל בדיקות, גשר ליישור שיניים, פלטות ועוד – יכול לקחת מספר חודשים עד כשנתיים. כמובן תלוי במצב של חלל הפה, כמה השיניים היו לא מיושרות מלפני כן ועוד שלל גורמים שונים.
אילו סוגים שונים של גשר בשיניים קיימים?
קיימים מספר סוגים שונים של גשרים בשיניים, בחרנו את העיקריים והמוכרים מבניהם:
- “קוביות” ממתכת – המונח הרפואי הוא ‘סמכים ממתכת’, מדובר בקוביות שמדובקת על השיניים, עם חריץ עליהן כשדרכן עובר חוט מתכת. שבעזרתם מופעל כוחות על השיניים וגורם להן לזוז. קיימת גומייה ששומרת על כל העניינים שלא יזוזו, חשוב לדעת שיש להחליף אותה מדי פעם.
- “קוביות” שקופות/בצבע השן – כמו הפתרון הנ”ל, רק שהוא יותר אסתטי והרבה יותר קשה לראות את הקוביות הללו
- “קוביות” שקופות – סמכים שבלי ניתן לראות, ואפילו חוט הברזל שנמצא שם מצופה בסיליקון שבלתי אפשרי לראותו
- “קוביות” פנימיות – הפעם הסמכים נמצאים בצד הפנימי של השיניים, לא ניתן לראות אותם בכלל. אבל קיימת בהם סכנה שאוכל יכול להצטבר שם, ולכן חשוב מאוד לשמור על חלל הפה נקי כל הזמן אם חושבים על סוג טיפול שכזה.
מה העלות?
כמו כל דבר בתחום השיניים, העלויות אינן זולות ואף יקרות, אנחנו ממליצים לא להתפשר עם המחירים, כיוון שמדובר בטיפול מורכב שצריך להיעשות על-ידי מומחה.
במיוחד אם מדובר בנער או ילד, צריך לבחור ברופא שמספיק מוכשר בשביל כך.
מחיר גשר בשיניים של סמכים ממתכת עומד על טווח של 6,000 עד 13,000 ש”ח. המחיר של יישור שינוי שקוף, אמור לעלות כ-18,000 עד 23,000 ש”ח. יישור שיניים מהיר יעלה כ-9,000 עד 12,000 ש”ח.
בשורה התחתונה, גשר בשיניים זה טיפול מורכב וחשוב מאוד
לקחת אותו ברצינות, לא מדובר בסתימה זמנית, אלא בתהליך מורכב, לכן חשוב לבצע סקר שוק ולבחור את הרופא המתאים ביותר לכך.